VINA VINARIJE ROGAN I HRANA


Chardonnay

Imajući u vidu ukupne kiseline i svežinu koju sa sobom nosi ovaj chardonnay, idealna kombinacija hrane uz ovo vino bi bila: jela sa plodovima mora (rižoto), riba, bela mesa (rostovana piletina i ćuretina), pasta sa belim sosom (preporučujemo: tagliatele sa škampima u belom krem sosu ili njoke sa piletinom u sosu 4 vrste sira).

Cabernet sauvignon

Idealna kombinacija hrane uz ovo vino su crvena mesa, naročito goveđi biftek (preporučujemo biftek u sosu od zelenog bibera). U ovoj fazi starenja može da se služi i uz preliv od crvenog bobičastog voća, dok u fazi posle 5 godina može da se uparuje sa biftekom sa sosom od tartufa. Odlično se slaže sa crnom čokoladom sa više od 70% kakao delova, ili čokoladnim sufleom kao desertom.

Shiraz

Ovaj prefinjeni i izuzetno dobro izbalansiran shiraz se slaže uz jela od crvenog mesa (preoručujemo teleće medaljone sa grilovanom bukovačom) i mesom divljači. Uz njega se dobro uparuje pečena ćuretina, guska, patka, kobasice, grilovano meso i povrće, kuvana jela sa mesom i povrćem (preporučujemo srneći gulaš).